Peuterochtenden
De peuterochtenden van De Regenboog zijn in het afgelopen schooljaar enthousiast ontvangen en bezocht. Vandaar dat er ook dit schooljaar weer 5 nieuwe peuterochtenden georganiseerd worden!

Waarom worden de peuterochtenden georganiseerd?

Kinderen vinden de overstap vanuit het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de thuissituatie een grote stap! Veel nieuwe gezichten, andere ruimtes en een andere sfeer dan ze gewend zijn. Sommige ouders zijn sinds ze zelf op de basisschool zaten niet meer in een basisschool geweest. Een leuke overstap voor kinderen èn ouders maar toch wel spannend!
Door het organiseren van informatieve peuterochtenden wordt die overstap minder groot gemaakt. Naast het bezoeken van een peuterochtend kunt u

ook altijd gebruik maken van de mogelijkheid voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met de directie van de school. Zo’n eerste gesprek geeft al een eerste indruk van het hedendaagse basisonderwijs maar vervolgens hebben ouders vaak nog vragen.

Wie kunnen de peuterochtenden bezoeken

Zowel ouders die hun kind al op De Regenboog ingeschreven hebben als ouders die zich willen oriënteren op een basisschool zijn van harte welkom. Zij kunnen zich hieronder inschrijven voor het bijwonen van één of meerdere peuterochtenden.

Wat wordt er verteld en gedaan?

Uw kinderen en u worden ontvangen met koffie, thee en limonade. Hierbij is er ook gelegenheid om fruit te eten. De directie zal kort iets over de school vertellen. Na wat informatie en het beantwoorden van vragen gaat een ervaren leerkracht van de onderbouw met de kinderen een leuke activiteit doen waar u thuis mee verder kunt gaan. De activiteiten zijn het meest geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Een jonger kind kunt u natuurlijk gewoon meenemen. De onderwerpen van de activiteiten verschillen van een prentenboek met spellen tot motorische oefeningen in de speelzaal. Op deze manier kan uw kind op speelse wijze alvast kennismaken met de sfeer en een nieuw gebouw. Nieuwe ouders en kinderen kunnen voor een eerste kennismaking een ronde door de school lopen met de directie.

Waar en wanneer?

De peuterochtenden vinden van 09.00 uur tot 10.00 uur plaats op De Regenboog, zodat u de oudere kinderen in de groepen bezig kunt zien.

Woensdag 22 november 2017

Woensdag 21 februari 2018

Tel je mee?

Woensdag 11 april 2018

Wat durf je al? (Motorische oefeningen in de speelzaal)

Woensdag 13 juni 2018

Luister mee...

U bent van harte welkom op de Regenboog!
Schrijf u en uw kind hieronder in.

Naam ouder
Naam kind
Geslacht
Geboortedatum
Aantal kinderen
Leeftijd kind
Aantal volwassenen
Uw emailadres
Uw telefoonnummer

Wat zijn de laatste twee letters van het woord appel? Wat is dit?